Няма мърдане - човечеството е впримчено в онзи етап от еволюцията, при който всеки ден стотици милиони хора се взират в един, два или повече екрани. Компютърната хипноза продължава с часове, схваща вратове, ръце и крака, изкривява стойката, скъсява живота и води до преждевременно остаряване на клетките в човешкото тяло.

Човечеството едва ли ще се откаже от вредните си навици, свързани с дългия престой в стол пред компютъра. Хората, обаче, могат да потърсят плюсовете в тази вредна на пръв поглед ситуация. ението за стол, който да превърне дългите часове зад бюрото в почти полезно преживяване, е на път да преобрази офисите и домовете. Двама млади латвийци са авторите на новаторския стол, чиито дизайн напомня за табуретка, седло и детска играчка.

Създателите на не особено претенциозния аксесоар са заложили на изключително функционален дизайн, който направо изисква от седящия човек да придобие идеалната стойка и да открие възможност за движение в наглед обездвижващата ситуация.

Столовете са в два основни размера с различна височина, в зависимост от бюрото, масата или плота, пред които се поставят. И двата модела са подвижни и могат да се използвят в две позиции за сядане, които осигуряват разнообразно раздвижване на тялото в четири посоки. Компактната мебел се предлага с ръководство за ползване, което включва различни упражнения за гръбначния стълб, торса, кръста и седалището. Въжето, вградено като пречка в долната част на стола, осигурява почивка за краката и стимулира правилното кръвообращение. Леките поклащания на стола не пречат на работата, а в същото време са и идеален вариант за справяне със стреса.

Натоварване на различни мускулни групи, по-добра стойка, изправяне на гръбнака, по-добро кръвообращение - новаторският латвийски стол осигурява всичко това на човека, който го ползва. Ефектът е: подобряване на концентрацията и поддържане на форма на място, считано за символ на заседналия и нездравословен живот. Столът на стартиращата латвийска компания вече се радва на сериозно пазарно внимание. Той се предлага в няколко разцветки, в зависимост от кацналата върху него подложка. Тя е изключително удобна, благодарение на обелките от елда, с които е напълнена.