Прекрасно място за цветни коктейли, шарени ризи и слънчеви очила. Но и прекрасно място за докосване до неподправената красота на природата. 150 хиляди квадратни километра край мексиканските брегове. Архипелагът Ревиляхихето. Тук хората са рядкост, но пък дивите животни са в изобилие. Четири вулканични острова, където най-различни изчезващи видове са намерили убежище.

Казват, че във водите там рибите са над 400 вида. Заради богатия улов, районът отдавана е примамлимо място за риболовците. Мексиканските власти, обаче, решиха, че по-важно е бъде опазена природата. Загърбиха търговските интереси и обявиха архипелага за национален резерват - най-големият в Северна Америка.


Енрике Пеня Нието , президент на Мексико
Тази невероятна природна зона е безценно наследство за Мексико, но в същото време и голяма отговорност. И за да се осигури защитата й, правителството и президентът на Мексико решиха да я превърнат в национален резерват.

А това означава, че риболов, издигане на хотели, всякакви строежи и индустрия в защитената зона са забранени.

Енрике Пеня Нието , президент на Мексико
Тези мерки ще позволят да бъдат опазени стотици водни видове, много от които са застрашени. Това ще помогне за връзката между екосистемите в Тихия океан.


ООН възнамерява до 2020-та да превърне в резерват 10 процента от Световния океан. Според природозащитници, обаче, това не е достатъчно. Те настояват поне за 30 процента. Според тях, тогава Земята ще стане по- устойчиво място за живот.