Използването на името "Зелените" по отношение на водената от Борислав Сандов и Владислав Панов политическа формация е незаконно. Това стана ясно след като дългогодишен спор с друга политическа формация ,,Партия на зелените" приключи на три съдебни инстанции. До края на април ,,Зелените" ще изберат ново име.

"Партия на зелените" е регистрирана в Софийския градски през януари 2001 г. Политическата формация е основана година по-рано след разкол в Зелената партия, а за нейн председател тогава е избран Христо Порточанов. През 2008 г. на политическата сцена се появява друга партия със сходно име - ,,Зелените". Следва съдебен спор кой има право да се назовава ,,зелен" .

Валентин Симов, говорител на ,,Партия на зелените": ,,След 11 години най-после се разбра кои са истинските зелени."
Самият иск е подаден в началото на 2017 г. така че няма никакви подобни щения на зелените момчета в кавички да се оплакват, че сега предизборно ние искаме тяхното име да бъде заличено."

От ,,Партията на зелените" заявиха, че ще изпратят писма до ЦИК, прокуратурата и СГС с искане името на ,,Зелените" да бъде заличено.

Валентин Симов, говорител на ,,Партия на зелените": Как ще се казват, какво ще си правят ... съветът ми към тях е да избягвам думичката зеленото и зелените в тяхното наименование.

До няколко дни формацията ще обяви имената в листата си за евровота. Като основен приоритет от ,,Партия на зелените" обявиха промяна в програмата Натура 2000, която според тях ощетява хиляди собственици на земи.

Владимир Николов, председател на „Партия на зелените“: ,,Основният въпрос, който стои пред ЕС е да излезе от това разкрачено положение между Европа на нациите и държава Европа."

В позиция, публикувана на сайта си, ,,Зелените" заявяват, че ще изберат новото си име на 21 април, когато ще се проведе Национално събрание. Техните кандидати за евродепутати ще бъдат част от общата листа на "Демократична България".

​Радан Кънев е водачът на листата на Демократична България за евроизборите

​Радан Кънев е водачът на листата на Демократична България за евроизборите

Радан Кънев ще е водач на листата за евродепутати на обединението "Демократична България", което включва ДСБ, "Да, България" и "Зелените". Радан Кънев...