НОВИНИ

Зеленогорски: Има възможност за нов кабинет в рамките на сегашното мнозинство

След днешния КСНС първото нещо, което ще направим е в рамките на париите от Реформаторския блок да обсъдим ситуацията, след това да обсъдим възможностите в Изпълнителния съвет на РБ. Това заяви в студиото на "Още от деня" съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски.

bnt avatar logo
от БНТ
19:41, 29.11.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

По думите му, в общи линии съществуват две възможности - едната е мандата на бъде връчен на ПФ, тъй като те са изразили желание това да се случи, а ние не сме изразявали такова желание. Бихме помислили и, ако ГЕРБ кажат, че биха потвърдили едно бъдещо правителство. Всъщност те вече казаха, че биха подкрепили партньори като ПФ или РБ, което вече означава, че съществува такава възможност и ние ще обмислим и двете възможности, каза Зеленогорски.

"Има една позитивна стъпка напред, има една възможност, която не трябва да се отхвърля с лека ръка, а да се направи усилие в рамките на съществуващото мнозинство в парламента да се състави правителство, което да продължи по приоритетите като бюджет, антикорупция, антитерористичен закон, въпросите на референдума, Изборен кодекс, писан не на коляно, а в един нормален период от време, като ние категорично се противопоставяме на чист мажоритарен вот или на драстично намаляване на субсидията, както и на задължителното гласуване", обясни Найден Зеленогорски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Хавана пристигат държавни глави за сбогуване с Фидел Кастро
В Хавана пристигат държавни глави за сбогуване с Фидел Кастро
​Състоянието на Стоянка Мутафова е добро, но актрисата остава под наблюдение
​Състоянието на Стоянка Мутафова е добро, но актрисата остава под наблюдение