НОВИНИ

Зеленогорски: Невъзможно е за два месеца да се промени избирателната система

Ако 43-тото Народно събрание сформира правителство и си изкара мандата докрай, вероятно може, но в следващите два месеца това е абсолютно невъзможно. Това заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски в парламента в отговор на въпрос дали може това Народно събрание да промени избирателната система така, че изборът на следващите парламентарни избори да е изцяло мажоритарен.

bnt avatar logo
от БТА
12:19, 23.11.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
зеленогорски невъзможно два месеца промени избирателната система

Той обясни, че парламентът трябва да се произнесе по въпросите от референдума до три месеца, а след това срокът по закона за референдумите е две години, в които трябва да се направят промените в законодателството. Според Зеленогорски това е изключително сериозно и има доста въпроси, който трябва да получат отговор.

Според него промени в Изборния кодекс могат да се направят след изборите. Преди Коледа и Нова година сме, този парламент има живот около два месеца, в същото време трябва да се гледа на второ четене бюджетът, референдумът, антикорупционният и антитерористичният закон - има поне още 10-15 важни законопроекта, които трябва да минат, добави Зеленогорски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС: Минимална е възможността следващите избори да са изцяло мажоритарни
ДПС: Минимална е възможността следващите избори да са изцяло мажоритарни
Арестуваха 7 служители на ДАИ - Варна
Арестуваха 7 служители на ДАИ - Варна