НОВИНИ

Зеленогорски: Предлагаме РБ да преговаря за единна кандидатура за президент

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски каза в предаването “Денят започва с Георги Любенов”, че предстоят дискусии в Реформаторския блок за президентските избори.

зеленогорски предлагаме преговаря единна кандидатура президент
bnt avatar logo
от БНТ
10:06, 29.05.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Зеленогорски заяви, че от "Движение България на гражданите” са предложили Реформаторкият блок да преговаря с мнозинството за единна кандидатура и се надяват този подход да бъде подкрепен. В случай, че не бъде подкрепен, тогава ще мислят за възможност РБ да издигне единна кандидатура и да се търси и подкрепа на гражданите и на други дясноцентристки партии, каза Найден Зеленогорски.

По думите му предстои класически сблъсък ляво-дясно, затова е най-добре още на първия тур да има единен кандидат на мнозинството. Зеленогорски каза, че има преформатиране в левицата и е очевидно желанието да се преборят да спечелят президентските избори.

На въпрос по-трудно ли работи Реформаторският блок без ДСБ, Зеленогорски отговори, че това е очевидно,защото едно е да имаш подкрепата на 23 депутати, а друго – на 13. Той изрази надежда, че реформаторите няма да се свиват, че ще се увеличават, като посочи постигнатите промени в Конституцията, а предстоят и в закона за съдебната власт.

Вижте какво още каза Найден Зеленогорски в “Денят започва с Георги Любенов”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абитурентката Гери Павлова  пристигна на бала с кон
Абитурентката Гери Павлова пристигна на бала с кон
Бойко Борисов свиква съвещание в Благоевград заради ситуацията на границата
Бойко Борисов свиква съвещание в Благоевград заради ситуацията на границата