НОВИНИ

Д. Грудев: Няма сигнали за санкции на България от ЕК за земеделието

В Министерството на земеделието и храните няма постъпила информация България да е заплашена от санкции от страна на Европейската комисия по Програмата за развитие на селските райони. Това каза в "Денят започва" в отговор на публикации в пресата за това, че България е застрашена от рекордна финансова корекция от Европейската комисия по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година.

bnt avatar logo
от БНТ
08:03, 08.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

На въпрос има ли постъпили сигнали за санкции от страна на ЕК, заместник-министърът на земеделието и храните Димитър Грудев заяви, че такива сигнали не са постъпвали в министерството. Той поясни, че късно снощи ЕК е официално е отрекла съществуването на мащабни и колосални санкции, които излизат в някои медии. Грудев призова да се прекратят спекулациите и подчерта, че официалната информация е, че няма такива санкции, нито има индикации за налагането им.

Той подчерта, че при влизането в мандат на кабинета са заварили доста отворени процедури с висящи санкции от 320 млн евро по старата програма за развитието на селските райони. Към днешна дата от тези 320 млн , наложени санкции са само в размер на 26 млн евро. Грудев уточни, че има непрекъснат процес на комуникация с ЕК, тъй като одити се извършват непрекъснато във Фонд земеделие, но такива колосални цифри, които излизат в пресата категорично не съществуват, подчерта зам.- министър Грудев.

Вижте какво каза заместник-министърът на земеделието Васил Грудев!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна нощ на протести във Франция срещу трудовата реформа
Поредна нощ на протести във Франция срещу трудовата реформа
Медведев и Саркисян обсъдиха конфликта в Нагорни Карабах
Медведев и Саркисян обсъдиха конфликта в Нагорни Карабах