НОВИНИ

Земеделски производители от цялата страна подготвят протести и блокади

Блокади на магистрали и основни пътища подготвят земеделски производители от цялата страна. Те са недоволни от забавянето на директните плащания, които по график е трябвало да започнат да получават в края на февруари. От сайта на фонд „Земеделие" вчера производителите разбрали, че плащанията са отложени за края на март. Забавянето на парите затруднява работата на стопаните, а някои трупат нови дългове.

bnt avatar logo
от БНТ
15:34, 22.02.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

На откриването на международното изложение за селскостопанска техника и храни „Агра" в Пловдивския панаир производители от Пловдив и съседните общини потърсиха отговор на въпросите си от земеделския министър проф. Христо Бозуков.

Емил Атанасов, производител от Асеновград: „Според наши източници Фонд „Земеделие" е готов за разплащане, но трябва да получи потвърждение от министерството на земеделието. Просто се събрахме земеделци по максимално бърз начин и решихме да дойдем на пловдивския панаир да изкажем недоволството си най-вече, за да може да се вземат бързи мерки."

Има ли забавени плащания както твърдят земеделските производители?

Проф. Христо Бозуков, министър на земеделието: "Аз очаквах те да ми отправят поздравителен адрес, защото това, което направихме е само в тяхна полза, бяха заложени така нещата, че щяха да получават може би през юни, юли субсидиите. Парите са налице господа, проблемът е забавяне на документни и подготовка за плащанията."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявяват победителите в националния конкурс за ученическо есе Вдъхновители
Обявяват победителите в националния конкурс за ученическо есе "Вдъхновители"
ТИР се преобърна на главния път между Ботевград и Мездра
ТИР се преобърна на главния път между Ботевград и Мездра