За обединение на всички български партии от семейството на ЕНП на предстоящите местни избори призова председателят на партия "Обединени земеделци" Петя Ставрева на възпоменателен събор по повод 96-ата годишнина от гибелта на Александър Стамболийски. По традиция съборът се провежда в местността "Янини грамади" над пазарджишкото село Славовица - родното място на държавника.

Славовица, Септември

Пред събралите се земеделци от цялата страна лидерът на партията Петя Ставрева и почетния председател д-р Анастасия Мозер отбелязаха значимостта на държавника Александър Стамболийски в българската история, както и необходимото обединение на партиите в център дясно и за предстоящите местни избори през есента.

Петя Ставрева - председател на ПП "Обединени земеделци": Една от големите идеи на Стамболийски е обединението и аз вярвам, че за местните избори и с ГЕРБ, и СДС и другите от ЕНП трябва да бъдем един отбор.

Гости на честванията бяха еврокомисарят Мария Габриел и зам.-председателят на парламента Емил Христов.

Мария Габриел - еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество: Моята кауза е България, като част от Европа, България, която носи не само азбуката, но и онази невероятна красота.

По време на земеделския събор беше заявена позицията, че Обединените земеделци продължават да работят на европейско ниво за по-справедливо разпределяне на субсидиите за средните и дребните стопани, както и за 50 процента българска продукция в големите търговски вериги у нас.