НОВИНИ

Земетресение с магнитуд 7 разтърси Камчатка

Земетресение с магнитуд 7 разтърси руския далекоизточен полуостров Камчатка, предадоха световните агенции. Службата за геоложки наблюдения на САЩ, цитирана от ТАСС, съобщава, че епицентърът е бил разположен на 106 км северно от град Петропавловск Камчатски, на дълбочина от 153 километра. Засега няма данни за жертви или материални щети.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:38, 30.01.2016
Чете се за: 00:22 мин.
По света
земетресение магнитуд разтърси камчатка

Най-малко седем вторични труса с магнитуд от 2,0 до 4,8 са регистрирани в същия район на Камчатка след силното земетресение тази сутрин, съобщи за ТАСС местният филиал на Геофизическата служба на Руската академия на науките.

Земетресението с магнитуд 7,0 бе регистрирано в 15,25 ч. местно време (05,25 бълг. време). Еицентърът му се намираше на сушата на 93 км северно от град Петропавловск-Камчатски между вулканите Жупановски и Каримски на дълбочина 187 км. Жителите на Петропавловск-Камчатски са усетили подземните трусове със сила 5-6 бала. Мнозина избягаха на улицата. Местното управление на Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщи, че жертви и разрушения няма и че сградите в града са строени с оглед да издържат до 9 бала. Няма и опасност от цунами.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вирусът Зика: Задава ли се световна епидемия?
Вирусът Зика: Задава ли се световна епидемия?
Продадоха папамобил за 82 000 долара
Продадоха папамобил за 82 000 долара