Епицентърът на труса е на 7 км. от града - в село Мещица. Няма данни за нанесени щети, но голяма част от хората бяха изплашени. Земетресението беше усетено и на други места.

Мещица, Перник Перник

04:53 минути. Земетресение със сила 3,5 по скалата на Рихтер и над 15 км. дълбочина събужда перничани.

Освен в Перник и околните села, земетресението е усетено и в някои от крайните квартали на София. На пръв поглед трусът е слаб, но в същото време достатъчно силен, за да изплаши част от хората. Споменът за силното земетресение от 2012 г. все още е ярък, а част от тогавашните поражения все още не са възстановени.

Вяра Церовска, кмет на Перник: В Перник е спокойно. Обстановката е спокойна, но все пак натрупаното напрежение на моите съграждани наистина ги прави по-чувствителни към такива събития. Земетресението беше ясно, отчетливо.

След труса не се наложило общински или държавни институции да оказват съдействие на гражданите. На дежурния тел на общината и на тел 112 обаче са постъпили около 20 обаждания Първото съобщение за земетресението дошло от квартал Рудничар - място, където хората са чувствителни, защото под къщите им има незаконни мини.

Но се мълчи по въпроса. Както винаги. Кварталът е изолиран и се мълчи.
Щом ядем банички, значи не ни е страх от земетресението и продължаваме да си ядем.

Добрата новина е, че инцидентът не нанесъл материални щети.