НОВИНИ

Земетресение със сила 6 разлюля Югоизточен Иран

Земетресение с магнитуд 6 разлюля рано тази сутрин Югоизточен Иран, съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирайки Геофизическия институт на САЩ. Първоначалните данни бяха за магнитуд 6,3. Местните власти не съобщиха за жертви, отбелязва АФП.

bnt avatar logo
от БТА
10:34, 01.12.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
земетресение сила разлюля югоизточен иран

Епицентърът е бил на 58 км североизточно от град Керман, който има 821 000 жители. Огнището е било на дълбочина от 10 км. Десетина минути след първия трус е имало втори с магнитуд 5. Според сеизмологичния център на Техеранския университет земетресението е било с магнитуд 6,1. Последвали са още два труса с магнитуд съответно 5,1 и 4 на 59 км северно от Керман, както и двайсетина вторични.

От общо петдесетина села в засегнатия регион щети има в осем, но никой не е загинал, заяви по държавната телевизия Мостафа Мусави, вицегубернатор на провинция Керман. Пътищата към някои села са затворени, срутени са и стените на ред старинни сгради, съобщи друг представител на местните власти, цитиран в медиите.
Иранският офис на Червения полумесец информира, че в района са изпратени с хеликоптер осем екипа на организацията.

Земетресението в западната провинция Керманшах преди близо три седмици уби 505 души, напомня АФП, като цитира последните за момента официални данни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температури от минус 15 до 15 градуса ни очакват през декември
Температури от минус 15 до 15 градуса ни очакват през декември
Тръмп запали светлините на коледното дърво пред Белия дом (СНИМКИ)
Тръмп запали светлините на коледното дърво пред Белия дом (СНИМКИ)