НОВИНИ

Земетресението в Тайван: 13 загинали, над 100 души в неизвестност

Над 100 души са в неизвестност след силното земетресение, регистрирано рано тази сутрин в Тайван. Жертвите са най-малко 13, съобщиха властите. Спасителните екипи бързат да открият изчезналите хора дори след падането на нощта.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:47, 06.02.2016 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
По света
земетресението тайван загинали 100 души неизвестност

Близо 340 души бяха спасени от отломките в Тайнан, най-тежко засегнатия град. В район Юнкан в Тайнан бе разрушена 17-етажна жилищна сграда. Тя е била дом на около 250 души в 96 домакинства, според данни на Центъра за спешни операции.

Служител на центъра уточни, че в срутения жилищен блок са загинали шест души, включително 10-дневно бебе момиченце, съобщи ДПА.

Още няколко здания в Тайнан рухнаха или бяха повредени от бедствието, настъпило в 03:57 ч. местно време в събота (19:57 ч. в петък по Гринуич).

В друг район на 1,8-милионния Тайнан воден резервоар, паднал от покрив, е убил 56-годишна жена, а 40-годишен мъж е намерен мъртъв сред разрушен хотел.

Властите посочват, че 475 души са ранени, но 368 от тях са изписани от болниците до късния следобед, допълва АП. Общо 16 сгради са разрушени или сериозно повредени, според представител на градските власти.

Най-високият небостъргач в Тайван включи специални светлини в подкрепа на жертвите и пострадалите. По стените на кулата "Тайпе 101", чиято височина достига 509 метра, се появиха надписи "Дръж се, Тайнан!", "Благословен да е Тайван!", предаде ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести свалиха унгарския държавен секретар за образованието
Протести свалиха унгарския държавен секретар за образованието
ГКПП Кулата-Промахон е затворен за всички превозни средства
ГКПП "Кулата-Промахон" е затворен за всички превозни средства