НОВИНИ

Зетят на Тръмп Джаред Къшнър ще се срещне с Жан-Клод Юнкер

Зетят на Доналд Тръмп и съветник за мира в Близкия Изток Джаред Къшнър ще разговаря днес с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:39, 04.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света
зетят тръмп джаред къшнър срещне жан клод юнкер

Къшнър ще пътува до Брюксел от Лондон, където неговия свекър е на официално посещение. Разходката до сърцето на ЕС идва с изчерпването на международната надежда, че мирният план на САЩ може да проработи.

„Председателят ще се срещне с Джаред Къшнър, висш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп. Те ще обсъдят ситуацията в близкия изток и други геополитически проблеми”, заяви говорителят на комисията Мина Андреева.

Тръмп, чиято администрация подкрепя израелския премиер Бенямин Нетаняху, в понеделник призна своите съмнения за плана докато Къшнър заявяваше своите предположения, че палестинците не са готови да се самоуправляват.

САЩ ще трябва да изложи икономическите компоненти на плана си, който е движен от Къшнар на 25 и 26 юни в Бахрейн, където страните от Персийския се очаква да направят предложение за подсилване на проблемната палестинска икономика.

Но не е ясно какви са политическите аспекти на плана. Очаква се той да избегне призива за създаване на палестинска държава.

Европейският съюз стои зад двудържавното решение като Йерусалим да остане столица на двете държави. Това е в контраст с разбирането на Вашингтон, които признават Йерусалим за столица само на Израел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 200 души са евакуирани заради проливните дъждове в Румъния
Близо 200 души са евакуирани заради проливните дъждове в Румъния
Първите проби показват, че морската вода край Варна и курортите е чиста​
Първите проби показват, че морската вода край Варна и курортите е чиста​