Граждани, протестиращи от няколко седмици срещу строеж на висок жилищен блок върху зелен терен в Пловдив, изискаха среща с кмета на града. От район Южен са категорични, че не са били редовно уведомени за промяна в подробния устройствен план на терена, на който сега ще се строи.

Пловдив

Днес хората окупираха сградата на общината, а представители на инициативния комитет разговаряха с кмета и неговия екип. Стана ясно, че протестиращите са подали жалба в специализираната прокуратура за закононарушения при промяната на статута на земята.

Кметът Здравко Димитров обеща проверка на цялата документация и насрочи за другата седмица обща среща между протестиращите и инвеститора на строежа.

Здравко Димитров, кмет на Пловдив: Наистина зелените площи на Пловдив са малко и не е редно в зелени площи и още повече във времето е трябвало да бъде и детска градина да бъде премахнато.
Арх. Нели Колева, ИК на протестиращите: Имаме съмнение при процедурата която при създаване обявяване одобряване на приетия през 2005 г. подробен устройствен план, който променя предназначението на терена за жилищна сграда с голямо застрояване.
Протест срещу презастрояването в Пловдив

Протест срещу презастрояването в Пловдив

Протест срещу презастрояването в пловдивския район "Южен". Местни жители се обявиха срещу плановете да бъде изграден жилищен комплекс в едно от междуб...