Поредна телефонна измама, този път обаче предотвратена. Жандармерист от Нови пазар спаси парите на възрастна жена, която ги хвърлила през терасата. Той случайно чул разговора на 83-годишната старица с телефонните измамници. Реагирал бързо и заловил на място изпратения за сумата човек.

Нови Пазар

Пламен Петров бил на терасата на жилището си, когато чул баба Добра да казва на някого, че хвърля парите.

Пламен Петров: "Като каза пуснах ги, от терасата падна безцветна найлонова торбичка и нещо увито в хартия вътре... Аз се усъмних веднага, че вероятно това са пари. Веднага си взех телефона и служебната карта и слязох долу зад блока".

Скрил се и видял мъж да говори по телефона, а след това да се навежда към прозрачния найлонов плик и завитите в хартия 40 банкноти по 50 лева.

Пламен Петров: "Аз му извиках да не мърда, защото съм полицай... и му поисках лична карта да проверя самоличността му. Каза, че не знае за какво го пращат. Те са се свързали първо със сина му. Синът е казал, че е на работа, а баща му е безработен, може да им свърши тази услуга".

Междувременно възрастната жена се обадила на спешния телефон и притеснено обяснила, че оказва съдействие на полицията, но вместо униформени, пред дома ѝ са цивилни мъже. Сумата е върната на възрастната жена, а разплитането на случая продължава.