НОВИНИ

Жандармерист предотврати телефонна измама

Поредна телефонна измама, този път обаче предотвратена. Жандармерист от Нови пазар спаси парите на възрастна жена, която ги хвърлила през терасата. Той случайно чул разговора на 83-годишната старица с телефонните измамници. Реагирал бързо и заловил на място изпратения за сумата човек.

bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 08.05.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Пламен Петров бил на терасата на жилището си, когато чул баба Добра да казва на някого, че хвърля парите.

Пламен Петров: "Като каза пуснах ги, от терасата падна безцветна найлонова торбичка и нещо увито в хартия вътре... Аз се усъмних веднага, че вероятно това са пари. Веднага си взех телефона и служебната карта и слязох долу зад блока".

Скрил се и видял мъж да говори по телефона, а след това да се навежда към прозрачния найлонов плик и завитите в хартия 40 банкноти по 50 лева.

Пламен Петров: "Аз му извиках да не мърда, защото съм полицай... и му поисках лична карта да проверя самоличността му. Каза, че не знае за какво го пращат. Те са се свързали първо със сина му. Синът е казал, че е на работа, а баща му е безработен, може да им свърши тази услуга".

Междувременно възрастната жена се обадила на спешния телефон и притеснено обяснила, че оказва съдействие на полицията, но вместо униформени, пред дома ѝ са цивилни мъже. Сумата е върната на възрастната жена, а разплитането на случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа танцува под купола на Ларгото
"Европа танцува" под купола на Ларгото
Училището, в което Левски е преподавал, става музей
Училището, в което Левски е преподавал, става музей