НОВИНИ

Жандармерия пази ромския квартал в Монтана след убийството на 17-годишно момче

Цяла нощ продължи разследването на убийството на 17-годишния ром Гошко Г., станало вчера в гориста местност край Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На място са направени още огледи, продължават балистичните експертизи за установяване на оръжието, с което е стреляно, текат и разпити на задържания вчера 38-годишен мъж от Монтана. Не може да се каже със сигурност дали той е предполагаемият убиец, но работата по случаят продължава.

bnt avatar logo
от БТА
10:52, 10.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
жандармерия пази ромския квартал монтана убийството годишно момче

През нощта на мястото на убийството и в ромския квартал на Монтана - "Огоста", се бяха събрали роднини и приятели на Гошко, които искаха справедлива присъда за убиеца на момчето. В квартала имаше засилено присъствие на жандармерия от поделението в Монтана и от Плевен, уточниха от ОД на МВР в Монтана.

За сега няма постановление на прокурор, с което полицейското задържане да бъде удължено с повече от 24 часа и ако такова не бъде издадено, то той трябва да бъде освободен в следобедните часове днес, обявиха от ОД на МВР в Монтана.

Гошко Г. беше убит в местността "Пъстренеца" край Монтана. По думите на дядо му, който бил с него по време на убийството и с две каруци събирали трева, стрелецът им бил познат и друг път ги е заплашвал с убийство и саморазправа, защото събират трева и дърва в неговия имот край града.

Задържаният мъж е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици. В колата му е намерен газов пистолет, но не е ясно дали с него е произведен фаталният за момчето изстрел.

По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мишел Барние ще изнесе реч за развода с Великобритания
Мишел Барние ще изнесе реч за "развода" с Великобритания
АРТ посоки с Галя Крайчовска: европейски спектакли гостуват в България
АРТ посоки с Галя Крайчовска: европейски спектакли гостуват в България