Цяла нощ продължи разследването на убийството на 17-годишния ром Гошко Г., станало вчера в гориста местност край Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На място са направени още огледи, продължават балистичните експертизи за установяване на оръжието, с което е стреляно, текат и разпити на задържания вчера 38-годишен мъж от Монтана. Не може да се каже със сигурност дали той е предполагаемият убиец, но работата по случаят продължава.

Монтана

През нощта на мястото на убийството и в ромския квартал на Монтана - "Огоста", се бяха събрали роднини и приятели на Гошко, които искаха справедлива присъда за убиеца на момчето. В квартала имаше засилено присъствие на жандармерия от поделението в Монтана и от Плевен, уточниха от ОД на МВР в Монтана.

За сега няма постановление на прокурор, с което полицейското задържане да бъде удължено с повече от 24 часа и ако такова не бъде издадено, то той трябва да бъде освободен в следобедните часове днес, обявиха от ОД на МВР в Монтана.

Гошко Г. беше убит в местността "Пъстренеца" край Монтана. По думите на дядо му, който бил с него по време на убийството и с две каруци събирали трева, стрелецът им бил познат и друг път ги е заплашвал с убийство и саморазправа, защото събират трева и дърва в неговия имот край града.

Задържаният мъж е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици. В колата му е намерен газов пистолет, но не е ясно дали с него е произведен фаталният за момчето изстрел.

По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Застреляха 17-годишно момче в Монтана

Застреляха 17-годишно момче в Монтана

17-годишно момче е убито в гориста местност близо до Монтана. Задържан е заподозрян за убийството - 38-годишен мъж с криминални регистрации за наркоти...