НОВИНИ

Жасмин - цветето за милиони в индустрията на Китай

Едно красиво и ароматно цвете се оказа част от индустрия за милиони в Китай. Наричат китайската прoвинция Гуанси "родният град на жасмина". Освен, че с белите си цветове е изключително красив и ароматен, жасминът е и много доходоносен. Има си дори и фестивал. Стотици млади дами участват в чаена церемония, разбира се - с жасминов аромат. Готвачи приготвят най-различни ястия с белите цветове.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:58, 05.09.2018
Чете се за: 00:21 мин.
Още

Смята се, че жасминът стимулира мозъчната дейност, а цветовете му пречистват въздуха. Козметичната индустрия отдавна се възползва от благотворното му въздействие върху кожата, помага и при мускулни болки, според някои - дори при депресия.

Местните власти правят всичко възможно да стиумулират производството.

Зенг Пенджин, областен управител: Имаме ясно разработена схема как да развиваме жасминовата индустрия в региона, стараем се да подпомагаме производителите, да затворим цикъла, като им осигурим и изкупвачи. Целта ни е да направим жасмина още по-популярен по света.

Жасминовите полета привличат и хиляди туристи, които идват в този отдалечен край на Китай, за да се потопят в атмосферата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еднояйчни близначки посрещат заедно 102-ия си рожден ден
Еднояйчни близначки посрещат заедно 102-ия си рожден ден
Ще изпусне ли Англия чуждите студенти след Брекзит?
Ще "изпусне" ли Англия чуждите студенти след Брекзит?