НОВИНИ

"Железният човек" вече е реалност

Компания, базирана в Обединеното кралство, получи патент за разработката си на костюм с реактивни двигатели, който наподобява този от филмовата поредица на „Марвел“ - Железният човек. С помощта на хиляда конски сили, персоналният полет вече става реалност.

bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 15.03.2019
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Патентът дава ексклузивни права на компанията да разработва специалната апаратура, която позволява на човек да лети. Ричард Браунинг, бивш борсов агент, е човекът зад изобретението. Той започнал разработката преди няколко години заедно с приятели в гаража си. В момента костюмът е изложен в лондонски магазин. Цената му е 340 000 британски лири.

Ричард Браунинг - изобретател: Мисля, че мечтата на човек да може да лети е нещо, което всички споделяме, без значение от националност, раса или каквото и да е било. Това си личи по реакциите на публиката, когато наблюдава пилотите.

По данни на компанията, костюмът може да развие максимална скорост от 90 километра в час. Той е съставен от 5 миниатюрни реактивни двигателя, които имат обща мощност от 1000 конски сили. Разходът на гориво е фирмена тайна.

Ричард Браунинг - изобретател: Костюмът, според мен, е символ на безграничната свобода и амбиция.

Британската компания е започнала подготовка за състезание с летящи костюми, което ще се състои в края на тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама българи създадоха първия в света дигитален хотелски рецепционист
Двама българи създадоха първия в света дигитален хотелски рецепционист
При втория опит за регистрация парламентът събра кворум
При втория опит за регистрация парламентът събра кворум