Компания, базирана в Обединеното кралство, получи патент за разработката си на костюм с реактивни двигатели, който наподобява този от филмовата поредица на „Марвел“ - Железният човек. С помощта на хиляда конски сили, персоналният полет вече става реалност.

Патентът дава ексклузивни права на компанията да разработва специалната апаратура, която позволява на човек да лети. Ричард Браунинг, бивш борсов агент, е човекът зад изобретението. Той започнал разработката преди няколко години заедно с приятели в гаража си. В момента костюмът е изложен в лондонски магазин. Цената му е 340 000 британски лири.

Ричард Браунинг - изобретател: Мисля, че мечтата на човек да може да лети е нещо, което всички споделяме, без значение от националност, раса или каквото и да е било. Това си личи по реакциите на публиката, когато наблюдава пилотите.

По данни на компанията, костюмът може да развие максимална скорост от 90 километра в час. Той е съставен от 5 миниатюрни реактивни двигателя, които имат обща мощност от 1000 конски сили. Разходът на гориво е фирмена тайна.

Ричард Браунинг - изобретател: Костюмът, според мен, е символ на безграничната свобода и амбиция.

Британската компания е започнала подготовка за състезание с летящи костюми, което ще се състои в края на тази година.