НОВИНИ

Жельо Бойчев, БСП: Очаквам широка подкрепа за вота на недоверие

В студиото на „Денят започва“ заместник-председателят на парламентарната група на БСП заяви, че лично той очаква широка подкрепа за вота на недоверие към правителството, който партията подготвя. По думите му дори в мнозинството има депутати, които осъзнават промените на страната с корупцията и злоупотребата с власт.

bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 03.11.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

По думите на Жельо Бойчев БСП тръгва с ясното разбиране, че България има нужда от промяна и от разговор за борба с корупцията, но подчерта, че партията не иска да раздава присъди, затова се въздържа от коментар за исканата оставка на кмета на Батак от партия ГЕРБ. Бойчев допълни, че след предсрочните избори България е в постоянно състояние на скандали и разпределяне на власт и обвини управляващите, че дълго време не са имали управленска програма.

Жельо Бойчев, зам.-председател на ПГ на БСП: На принципна основа се поставя управленска, законодателна програма, която служи за основа на реализираната политика, а в момента такава няма.
;

Жельо Бойчев подчерта, че БСП започва преговори за вота на недоверие, който готви.

Жельо Бойчев, зам.-председател на ПГ на БСП: Затова слагаме за вот на недоверие корупцията и злоупотребата с власт. Има много примери, затова започваме консултации. Стремим се към максимално широка подкрепа за вота на недоверие. Искаме да направим съдържателни мотиви във вота на недоверие и те да бъдат основен елемент от разговора.
;

Бойчев заяви, че БСП ще направи предложения за приходната част на бюджета.

Жельо Бойчев, зам.-председател на ПГ на БСП: Ще направим предложение за по-висока събираемост на база законодателни мерки, които предлагаме, ще разчетем друг БВП, който е с 1,1 млрд. по-висок, ще предложим съвсем друг модел за данъчно облагане, защото най-бедните имат най-голям приход.

По думите на Бойчев въвеждането на данъчно облагане върху минималните доходи е имало цел, която е била изпълнена. Според него сега реалностите са други и е време управляващите да видят, че социалното неравенство се увеличава.

Той се обяви против излишното наливане на пари в нереформирани системи като тази на здравеопазването.

Жельо Бойчев, зам.-председател на ПГ на БСП: Парите следват процесите, не ги променят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световният конгрес на водата - форум на топ учени в света
Световният конгрес на водата - форум на топ учени в света
Проф. Крум Кацаров: Скрининговите програми за заболявания пестят пари
Проф. Крум Кацаров: Скрининговите програми за заболявания пестят пари