НОВИНИ

Жельо Бойчев: Приветстваме всички действия на прокуратурата

Във връзка с прокурорските проверки в КЕВР, АПИ и НЕК през последните дни, в студиото на "Още от деня" заместник-председател на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев заяви, че приветстват всички действия на разследващите и се надяват час по-скоро истината да излезе наяве. И ако има нарушители, то те да си понесат отговорността - хора, злоупотребили с власт, допълни Бойчев.

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 26.04.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Една от първите заявки, които направихме в това Народно събрание беше, че ще настояваме КЕВР да бъде изслушана заради повишението на цените, каза още Жельо Бойчев.

Жельо Бойчев - заместник-председател на ПГ на "БСП за България": За съжаление обаче, днешният ден тръгна с големи гафове от страна на управляващото мнозинство. Досега съществуващата постоянна комисия за наблюдение на дейността на КЕВР беше закрита. И това по същество ще затрудни процеса на такъв тип публичен разговор, където от едната страна сядаха народни представители, членове на КЕВР, съответните заинтересовани страни, граждански организации...

Жельо Бойчев обясни още, че комисията е била закрита с аргумента, че тя може да бъде подкомисия или че нямала нужната натовареност от работа. Очевиден е стремежът всичко, което е потенциален скандал, потенциален проблем да бъде замазван, да бъде пакетирано, подтискано, да не бъде показвано. Това се вижда от днешното поведение на мнозинството в парламента, уточни Бойчев.

За съжаление следващото тримесечие предстои ново увеличение на цените на газа и на топлинната енергия от 1 юли, заяви още Бойчев и допълни, че в момента се обяснява на хората, че сега се прави, но към есента цените щели да паднат. Напротив, нищо такова не се очаква и това го казвам съвсем отговорно. Тогава кой ще обясни защо я няма тази комисия и защо няма възможност да получат отговор българските граждани през народните представители, които са избрани. Една подкомисия има съвсем друг статут спрямо правилника на НС, публичност на своята работа и т.н., каза още Жельо Бойчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма отклонение от нормите в питейната вода във Варна
Няма отклонение от нормите в питейната вода във Варна
Марин льо Пен отклони с хитър ход вниманието от опонента си Еманюел Макрон
Марин льо Пен отклони с хитър ход вниманието от опонента си Еманюел Макрон