Жельо Бойчев от БСП заяви в предаването "Още от деня", че това, което КЕВР е направила, е сделка за бъдещото правителство. Според Бойчев, товарът от такова шоково увеличение ще бъде поет от по-бедните слоеве в държавата.

Жельо Бойчев: "Това, което направи КЕВР е сделка. Сделка за бъдещото правителство. Имаше две предложения за увеличаване на цената на газта последните две тримесечия и те не бяха одобрени заради предстоящите избори. Беше задържано това нещо и една от основните функции, която трябва да има регулатора е да обира тези големи амплитуди, не беше изпълнена. Не може да има такова шоково покачване на цените. Това означава, че най-бедните слоеве ще понесат големия товар."

Бойчев беше категоричен, че когато бъде сформирано правителство, трябва да бъдат обсъдени промени в изборното законодателство.

Жельо Бойчев: "Тепърва ще работим по промени в изборното законодателство в рамките на 44 Народно събрание. Очевидно е, че трябва да се направят промени. Вижда се, че има неща, които трябва да се променят. Не съм убеден, че ГЕРБ ще бързат. Ще бързат да съставят правителство. После ще има дискусии по тези въпроси. Ние имаме определена позиция по този въпрос, която отчита желанието на хората за промяна и засилване на мажоритарния елемент в изборите. БСП вече го направи, влязоха доста нови лица, ярки обществени личности в листите на БСП. Отделно от това, равносметката показва, че по-голямата част от колегите в новата парламентарна група на БСП са нови, за първи път народни представители."