НОВИНИ

Жельо Бойчев: Създава се едно впечатление за безвластие в страната

Депутатът от БСП, Жельо Бойчев, заяви в студиото на "Още от деня", че всичко си има граница и от ГЕРБ трябва да бъдат по-коректни към българските граждани.

bnt avatar logo
от БНТ
19:07, 02.12.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Жельо Бойчев: "Това, което ме притеснява, разбирам желанието на министъра в оставка да реши много бързо въпроса с началника на отбраната на българската армия и доколкото разбирам още в сряда се предвижда такъв тип заседание и решение. И имахме един апел към това правителство в оставка - да спрат всякакви разпоредителни сделки и да спрат всякакви назначения. За съжаление нищо от това не се случва. Изборът на нов началник на отбраната ще бъде директна провокация срещу новоизбрания президент. Помолихме да спрат, сега разбирам, че министър Москов, другата звезда на това отиващо си правителство, е пуснал търг за 1 милиард и двеста милиона за лекарствени продукти за следващите две години. Всяко нещо си има граница."

Според него от ГЕРБ трябва да бъдат по-коректни към гражданите и държавата.

Жельо Бойчев: "Създава се едно впечатление за безвластие в страната, за едно задкулисие, за някакви пазарлъци."

Той оцени идеята за общо правителство с ГЕРБ, като капан.

Жельо Бойчев: "Един сценарии съвсем реален, към който непрекъснато се тика и големият стремеж е БСП да влезе в този капан. Много правилно генерал Радев не присъства на консултативния съвет. На него щеше да му е отредена само една роля. Той трябваше да легитимира такъв тип предварителна политическа сделка и договорка."
Жельо Бойчев: "Има ясно изписана конституция и закони в страната. Когато има криза, това което трябва да направим е да стъпим върху тях."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Mерки за опазване на дивите птици
Mерки за опазване на дивите птици
Коледна кампания на Европол за издирвани престъпници
Коледна кампания на Европол за издирвани престъпници