НОВИНИ

Жена е блъсната и убита на Околовръстния път, шофьорът избягал

55-годишна жена беше намерена мъртва рано тази сутрин на Западната дъга на Околовръстния път в района на "Люлин 2". Най-вероятно жената е била блъсната от автомобил, а шофьорът е избягал. Полицията продължава да разследва случая, като изземва записи от камерите на бизнес сградите в района.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
08:24, 04.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Загиналата жена е баба на 9 внука. За един от тях - Пламен, днешният ден започва около 4 сутринта, когато негов приятел му казва, че има труп на магистралата и той отива да види какво е станало.

Пламен: Отидох до пазачите отсреща и ги питах защо не са звъннали на... да видите какво става, да звъннете в полицията. Дайте телефон да звъннем. А, нямам телефон. После се обръща и ми казва това не е моя работа. Внимание, че сме роми, не ни обръщат внимание. Тук нямаме право да пресичаме, искала е по-пряко да мине затова е минала от тук.

Близки на семейството се бяха събрали на мястото на катастрофата и настояваха, че на това място трябва да има повече камери и пешеходна пътека.

Траянка Стефанова: Винаги ще става това. Поне да слагат тука едни ламарини, да не може да се минава от тук. Или да се направи една пешеходна пътека. Тук хора живеят. Преди три години сватицата ми тук пак същата катастрофа стана. 2012 г. същата катастрофа стана с дъщеря ми. Има семейства, които живеят, 20-30 семейства. И ако не са повече.

Къде е най-близката пешеходна пътека тук?

Траянка Стефанова: Горе я направиха. Има жени с малки деца. Не могат да си карат децата на училище или искат всичките деца да не отиват на училище. Това ли искат?

Засега няма коментар от Пътната полиция и Столичната община за исканията на близките на загиналата жена. От МВР продължават да издирват шофьора на колата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво пише в Истанбулската конвенция?
Какво пише в Истанбулската конвенция?
Законът и ние: Мерки срещу изпирането на пари
"Законът и ние": Мерки срещу изпирането на пари