НОВИНИ

Жена падна с част от тераса в стара кооперация в центъра на София

43-годишна жена пострада и по чудо се отърва без счупвания, след като падна от третия етаж заедно с част от балкон. Инцидентът стана днес по обяд в центъра на София.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
19:32, 25.05.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Жената често използвала терасата си във вътрешния двор на сграда, която се намира до женския пазар в София. Това разказаха хора от съседната кооперация. Днес - както винаги е излязла да простира, но така и не е довършила работа си.

- Работех си в стаичката и чух силен гърмеж и когато излезнах отвън, защото се уплаших какво е това нещо, огледах се и видях, че терасата е паднала и друго нищо не съм чула. Една голяма пушилка тука се беше вдигнала след като е паднала терасата, нищо друго не съм чула, не съм чула жената да вика за помощ.

Веднага след като е паднала на място пристигнали линейки, които откарали жената в столичната болница ИСУЛ. Приета е в спешното отделение с множество травми, но без опасност за живота, разказа пред По света и у нас началникът на отделението доктор Велислава Начкова. Тя уточни, че жената няма счупвания, приета е за наблюдение.

Междувременно екипи на Столична община и полицията дойдоха, за да разследват случилото се.

Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Сградата е изцяло частна собственост. Това е което установяваме, отговорността за поддържането ѝ е на всеки един от собствениците в противен случай се рискува да се стигне до подобни инциденти. Съставихме констативен протокол, собственикът на сградата ще получи заповед за нейното подобряване, както ще бъде издадена заповед за ползването на тази тераса, съответно ако сградата има и други такива.

Савова обясни още, че много от сградите в района са в лошо състояние и общината непрекъснато пише предписания и начислява глоби. Повече от това обаче не може да бъде направено на този етап, особено за фасадите на кооперациите към вътрешни дворове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 600 хиляди българи имат нарушение на функцията на щитовидната жлеза
Над 600 хиляди българи имат нарушение на функцията на щитовидната жлеза
Жена почина след грабеж в столичния квартал Люлин
Жена почина след грабеж в столичния квартал "Люлин"