67-годишна жена от симитлийското село Крупник почина от недоизлекувана пневмония. В началото на месеца тя е била настанена във Вътрешното отделение на Благоевградската болница, където е лекувана в продължение на седмица. Усложнения след грип са довели...

67-годишна жена от симитлийското село Крупник почина от недоизлекувана пневмония. В началото на месеца тя е била настанена във Вътрешното отделение на Благоевградската болница, където е лекувана в продължение на седмица.

Усложнения след грип са довели до смъртта на 67-годишната Елена Джебирова. Наша проверка показа, че в Благоевградската болница жената е лекувана от двустранна пневмония в началото на февруари. Според съседите й в Крупник обаче след седмица тя била изписана, но не е изглеждала напълно възстановена.

„Тя беше болна нещо, наистина беше, грип. И онзи ден не са я приели в Благоевградската болница.”

„Вчера сутринта уж се е обаждала тука на нейна, казала, че е добре и след малко е починала.”

Директорът на болница в Благоевград д-р Владимир Пандев обясни, че след като е изписана от Вътрешно отделение, жената е пренасочена за лечение в белодробния диспансер, но по думите му тя е отказала и се прибрала вкъщи.

Случаите на недоизлекувани след прекаран грип в страната са много, каза днес държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Според него в много от тях, при тежка пневмония, не помагат нито антивирусните препарати, нито антибиотиците. Здравният инспектор каза още, че най-тежка е хеморагичната пневмония, която може да убие болен за едно денонощие. Мнението на лекарите е, че ни отмина една от най-смъртоносните грипни вълни през последните години.