НОВИНИ

Жена пропадна в асансьорна шахта в Студентски град, с опасност за живота е

Жена падна в асансьорна шахта в блок в Студентски град, като е пропаднала от първия етаж. По време на инцидента асансьорът е бил в ремонт и на мястото е имало техник. От блок 17 в Студентския град предаде репортерът ни Мая Димитрова.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:01, 15.11.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Профилактика на товарния асансьор в бл.17. Техникът подменя устройството, което задържа вратата. 61-годишната хигиенистка на студентското общежитие се отправя към него.

Когато жената е вървяла към асансьора в коридора е било пълен мрак.

Било е тъмно и в асансьорната шахта. Вероятно затова тя така и не е разбрала, че клетката я няма. Пред Инспекцията за държавен технически надзор асансьорният техник казва, че я е предупредил.

Мария Вълкова, гл. директор на Инспекцията за държавен технически надзор - ДАМТН към Държавна агенция по метрология и технически надзор: Вратата на първия етаж била отворена, разговаряла е с техника, който извършвал профилактиката, при което той обяснил че асансьорът е спрян.
БНТ: Не е ли трябвало някакви предпазни ленти, някакъв знак, че има ремонт?
Мария Вълкова: Предпазни ленти по принцип не. Нали табелка, че се ремонтира. Но човекът я е уведомил устно, че в момента се прави ремонт на асансьора.

Въпреки това тя полита от първия етаж.

Мария Вълкова: Той се обърнал в този момент да си вземе инструмент от куфара, при което се установява, той установява, че тя е паднала в шахтата.

От асансьорната фирма отказаха коментар.

"Експрес лифт сервиз": Изчакайте, изчакайте, не препирайте.

Имало е свидетели на инцидента. Колегите на пострадала отказаха да застанат пред камера. Жената е откарана в Окръжна болница, състоянието й е тежко.

Антон Луков, говорител на УМБАЛ „Св.Анна“: Има множество счупени ребра. Това е по-болезнената част от диагнозата, но по-опасната е, че има пневмоторакс, това е по-опасното за нейното състояние.

На този етап няма категорично заключение чия е вината за инцидента.

;

Всеки един от стотиците младежи, които живеят в този огромен блок, можеше да бъде на мястото на пострадалата. Лампите светят, така е било и тази сутрин, когато е станал инцидентът.

;

Асаньсорът е преминал годишен технически преглед, а това е първият инцидент за фирмата, която го поддържа. Тя е минала всички проверки. Това е четвъртият инцидент с асаньор за тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал избухна в парламента заради искане на БСП премиерът да бъде изслушан
Скандал избухна в парламента заради искане на БСП премиерът да бъде изслушан
Кметовете на села искат самостоятелни бюджети
Кметовете на села искат самостоятелни бюджети