Христина Попова, която миналата седмица си купи от голям хипермаркет в София агнешки комплект за дроб сарма с тения в него, вече е получила резултатите от лабораторното изследване на Агенцията за безопасност на храните. Те категорично доказват, че продуктът е заразен.

София

В края на ноември Христина Попова от София купува от голям хипермаркет в столицата, в кв. Банишора агнешки комплект за дроб сарма. Докато го мие у дома открива, че в него има тения. Веднага подава сигнал в Агенцията по безопасност на храните и иска лабораторно изследване. Резултатите категорично показват, че агнешките черва наистина са заразени с тения.

Семейство Попови отказаха да застанат пред камерата ни. Разказаха, че са върнали заразената дроб сарма в хипермаркета и са получили обратно парите си. Семейството обаче, настоява Агенцията по храните да провери чия е вината заразения продукт да стигне до пазара и виновните да бъдат наказани.

От Агенцията за безопасност на храните изпратиха писмено становище до БНТ, в което са категорични, че "откритата тения в агнешкия комплект е паразит, който не е опасен за хората. От него боледуват само дребни преживни животни, които се заразяват с яйцата на тенията при хранене и стават гостоприемник."

След проверка на Агенцията за безопасност на храните става ясно, че продуктът е бил опакован за търговската верига от димитровградска фирма "Лотос" ООД. Престои обстойна проверка на случая. Това, което до момента се знае, че димитровградската фирма не е почистила добре агнешките продукти, за което ще бъде глобена.