НОВИНИ

Жена стигна на автостоп до Бора Бора за три години и половина

Ана Бакран пристигна от Загреб на остров Бора Бора, използвайки единствено автостоп. Загребчанката тръгнала към средата на април 2013 г. и три и половина години по-късно пристигнала до крайната си дестинация.

bnt avatar logo
от БТА
21:09, 18.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още
жена стигна автостоп бора бора три години половина

Ще те изнасилят, ще те убият, ти не знаеш какво вършиш, невъзможно е да се стигне до там на автостоп. Това ѝ казвали по целия път, но тя не позволила подобни коментари да променят намерението ѝ. Жената изминала 70 000 километра и посетила 25 различни страни.

"Опитвах се да не нарушавам единственото правило - да не плащам за превоза си до Бора Бора, но имаше ситуации, когато трябваше да платя. Граничната полиция в Туркменистан и Китай не искаше да ме пусне на автостоп или да ходя пеш между двата пункта на границата, а ме накараха да платя за микробус, ако искам да вляза в тяхната държава", каза тя.

Първата година Ана пътувала с още 18 автостопаджии, с които се запознала по време на пътуването си, а втората и третата година пътувала сама. Жената пестяла много и спяла в спален чувал на плажове, в паркове и бензиностанции. Приютяввали я и местни семейства, а понякога отсядала в хотели. Загребчанката планира ново пътуване със своята деветгодишна внучка, която също се казва Ана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два месеца кръговото кръстовище край град Кочериново е без осветление
Два месеца кръговото кръстовище край град Кочериново е без осветление
Чужди инвеститори търсят земеделски терени за отглеждане на лавандула
Чужди инвеститори търсят земеделски терени за отглеждане на лавандула