52-годишна жена загина на място след като е блъсната от автомобил на тротоара в центъра на тетевенското село Български извор. Инцидентът е станал тази сутрин. Водачът на автомобила е оставил колата и е избягал от мястото. Няколко часа по-късно е задържан от полицията.

Български Извор, Тетевен

Рано тази сутрин преди изхода на село Български извор, на прав участък шофьорът загубил управление над колата, навлязъл в насрещната платно и ударил жената.

Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч: Отсича в буквалния смисъл на думата, мантинелата, която отделя пътното платно от тротоара и удря жената, която се движи по тротоара.

Окръжният прокурор уточни, че шофьорът и спътниците му са били през целия ден вчера на сватба. След инцидента те изоставили колата и избягали в посока София. При извършения оглед в автомобила криминалистите открили документите на водача и веднага започнали разследване. Претърсени са били над 12 къщи в село Петревене.

Ст. комисар Милен Маринов, директор ОДВР-Ловеч: По първоначални данни те са били в една къща. Не ги установихме в тази къща и пристъпихме към момента на къща по къща претърсване. След последващ оперативен сигнал от нашите служители успяхме да установим лицата на друг адрес.

Тримата са задържани, прокуратурата ще изяснява всички обстоятелства и причини за настъпилото произшествие, очакват се и резултатите от взетата кръвната проба на шофьора.