НОВИНИ

Жена загина при атака с нож в Лондон

Една жена беше убита, а още петима души бяха ранени при атака с нож на площад "Ръсел Скуеър" в центъра на Лондон тази нощ. Неизвестният 19-годишен нападател е бил обезвреден с електрошоков пистолет и арестуван от служители на "Скотланд Ярд".

Георги Петров
от Георги Петров
11:42, 04.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Атаката е била извършена в близост до Британския музей в 10:30 часа местно време снощи. Контратерористичният отряд към "Скотланд Ярд" е бил повикан на местопрестъплението и е извършил ареста на нападателя.

Петимата ранени от нападението са били приети в болница и към този момент трима от тях вече са освободени без сериозни наранявания. Говорителят на полицията съобщи, че 19-годишният младеж е в нестабилно психическо състояние.

МАРК РАУЛИ, АСИСТЕНТ КОМИСАР НА ПОЛИЦИЯТА В ЛОНДОН: Ранните индикации от разследването показват, че психичното здраве е било значителен фактор в случая. Но, разбира се, на този етап трябва да вземем предвид всички потенциални мотиви и следователно тероризмът е възможна опция.

Кметът на Лондон Садик Хан направи официално изявление, в което увери гражданите, че тяхната безопасност е водещият приоритет на властта и всички трябва да останат спокойни и внимателни след атаката.

От силите на реда увериха, че в следващите дни по улиците на британската столица ще патрулират допълнителни въоръжени полицаи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонт на занаятчийските ателиета в Русе
Ремонт на занаятчийските ателиета в Русе
Въоръжени мотористи ограбиха бензиностанция в Казанлъшко
Въоръжени мотористи ограбиха бензиностанция в Казанлъшко