Жена загина и още двама пострадаха след тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Трагедията стана малко преди два часа следобед в района на отклонението за град Раковски. Причината за инцидента е спукана гума на тежкотоварен камион.

С ТИР-а са пътували 50-годишният Златко Стойков от Симеоновград и 43-годишната му съпруга, която е загинала на място. В района на 156-ия километър на автомагистрала „Тракия“ камионът пука преднагума.

Дамян Велчев – началник група „Контрол на пътното движение по главни пътища“: "Спукал е гума, след което минава през мантинелата. И навлиза в лентата за насрещно движение, даваща връзката София - Бургас. Удря лек автомобил."

Това е първо произшествие за Стойков, който е категоричен, че след 30 години стаж, няма да седне повече зад волана.

Златко Стойков – шофьор на ТИР-а: "Гръмна за част от секундата и аз не можах да разбера какво стана. И най-лошото се случи, което не трябваше да се случва, ама стана. Господ така е решил."

Няколко часа движението в района беше затруднено и трафикът се извършваше само в една лента.

В автомобила са пътували мъж на 47 и жена на 44 години. Те са откарани в университетска болница „Свети Георги“ в стабилно състояние, но на мъжа му предстои ампутация на ръката.