НОВИНИ

Жена загина в катастрофа на АМ "Тракия" заради спукана гума на камион

Жена загина и още двама пострадаха след тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия". Трагедията стана малко преди два часа следобед в района на отклонението за град Раковски. Причината за инцидента е спукана гума на тежкотоварен камион.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
22:04, 27.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

С ТИР-а са пътували 50-годишният Златко Стойков от Симеоновград и 43-годишната му съпруга, която е загинала на място. В района на 156-я километър на автомагистрала „Тракия" камионът пука предна гума.

Дамян Велчев - началник група "Контрол на пътното движение по главни пътища": Спукал е гума, след което минава през мантинелата, уточнявам го това, за да не стане, че е спукана гумата при съприкосновение с мантинелата, което е важно. И навлиза в лентата за насрещно движение, даваща връзката София-Бургас. Удря лек автомобил.

Това е първо произшествие за Стойков, който е категоричен, че след 30 години стаж, няма да седне повече зад волана.

Златко Стойков - шофьор на ТИР-а: Дошло е време, гръмнала е и аз не знам, да речеш, че нещо на стар път, на магистрала. Гръмна за част от секундата и аз не можах да разбера какво стана, всичко стана за секунди и най-лошото се случи, което не трябваше да се случва, ама стана. Господ така е решил.

Няколко часа движението в района беше затруднено и трафикът се извършваше само в една лента.

В автомобила са пътували мъж на 47 и жена на 44 години. Те са откарани в университетска болница "Свети Георги" в стабилно състояние, но на мъжа му предстои ампутация на ръката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потърпевша майка: Хюриет е избягал заради пропуски в системата
Потърпевша майка: Хюриет е избягал заради пропуски в системата
Ремонтират тунел „Витиня“
Ремонтират тунел „Витиня“