Служителка в общинската фирма за чистота в Поморие по време на работа намери 1750 евро в изхвърлен до контейнер кашон и без да се колебае ги предаде в полицията. Днес Стефка Тодорова беше наградена с почетна грамота. Майката на две деца казва, че има нужда от пари, но никога не би посегнала на чужди.

Стефка работи в "Чистота" вече близо 40 години. Казва, че никога не си е помисляла да посегне на нещо чуждо, а вчера до този контейнер в ръцете и се оказва кашон с пари.

Стефка: "Дойде камионът за боклука да вземе картоните. Изхвърлих ги, парите паднаха, аз ги взех, извиках на шофьора, дойде. Обадих се на шефа си и ги върнах в полицията".

На въпроса ни няма ли нужда от пари отговаря - да, имам, но такива пари, които не са мои, не ги искам.

Стефка: "Щях да си направя покрива, щях нещо да си купя за къщата, но не ми дава душата. Съвестно сърце имам".

Юлия работи заедно със Стефка и споделя:

Юлия: "От тези хора е, които искат всичко с труд, да си работи и да си изкарва прехраната".

Преди 20 години Стефка намира чанта с документи и 16 000 лева в нея. Отнася ги също в полицията. Оказва се, че в Поморие това не е прецедент.

главен инспектор Георги Куцаров - началник на РПУ-Поморие: "Има няколко случая, в които има връщане на суми пари, но лично това за мен е най-голямата сума пари, която се е връщала. 1750 евро е голяма сума, за което благодаря на нашата съгражданка Стефка. Това е една постъпка, която е достойна за уважение".

Час, след като получи грамотата, Стефка отново е на работното си място и се грижи за чистотата на Поморие.