НОВИНИ

Жени карат таксита на 8 март, за да докажат, че са добри шофьори

Жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се повозят на безплатни "женски таксита" като част от кампанията "Дами карат". Целта на инициативата е да бъдат разчупени стереотипите, че жените не са добри шофьори и да вдъхне самочувствие у тях за уверено и отговорно поведение на пътя.

БНТ2-София
от БНТ2-София
10:15, 08.03.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Жълтата кола може да ви откара до Терминал 2 на Летище София, където професионални гримьори ще се погрижат за доброто самочувствие на пътуващите жени. Желаещите могат да се възползват от уменията им в специално обособен кът в обществената зона на аерогарата.

Международният ден на жената у нас ще завърши с шествие, посветено на правата на жените, което ще започне в 17 часа на пешеходната зона на бул. „Витоша“ в София.

Причината шествието да се състои именно на този ден, е да се даде гласност на съществуващите все още неравнопоставеност и дискриминация, основани на пола, в различни сфери на живота. Организаторите искат да изразят солидарност с националната стачка в САЩ „Ден без жени“. Подобни шествия ще се проведат в над 30 държави по света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десет ключови изобретения, направени от жени
Десет ключови изобретения, направени от жени
Най-малко 4-ма загинали при катастрофа между влак и автобус в Мисисипи
Най-малко 4-ма загинали при катастрофа между влак и автобус в Мисисипи