НОВИНИ

"Жените на Пучини" в Софийската опера

Тази вечер Софийската опера поставя в светлините на прожекторите жените на Пучини. Изключителните героини на италианския маестро винаги вълнуват публиката до сълзи с историите на своята любов. Специално от Италия за концерта пристигна младата диригентка Беатриче Венеци. Сред солистите е и сопраното Доната Д'Aнунцио, която е носителка на наградата "Пучини".

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева Оператор: Недялко Данов
09:49, 20.01.2018
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Жените на Пучини са редки създания. Готови да обичат до дъно и безусловно, въпреки обстоятелствата. А Пучини е от малцината мъже, способен да разбере всичките им женски аргументи, да ги защити и да ги превърне в разтърсваща музика, която трогва, прави публиката съпричастна и способна да изживее вълненията на неговите момичета.

Едно нещо е общо за всички жени на Пучини и това е, че те притежават своя собствена човешка природа. И тяхната съдба е обречена точно от тази тяхна човешка природа.

Какво по-подходящо решение тогава от идеята концерта, посветен на "Жените на Пучини" да бъде дирижиран от младо, красиво и успешно момиче, което усеща силна връзка между себе си и композитора

Родена съм в Лука, така че ние делим едно родно място с Пучини и аз просто съм отраснала с неговата музика. Има страшно много концерти в нашия град, посветени на него.

През цялото време съм заобиколена от Пучини и даже мисля, че по някакъв начин Пучини е моят духовен екскурзовод.

В програмата на концерта не е подмината нито една от знаковите героини на композитора - деликатната Мими, жизнерадостната Мюзета, ревнивата Тоска, студената Турандот, доверчивата, но горда Бътерфлай. Портретите им ще обрисуват гостенката Доната Данунцио и водещите сопрани на Софийската опера в партньорство с тенорите Камен Чанев, Костадин Андреев и Мартин Илиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заедно в час търси учители за новата си двегодишна програма
"Заедно в час" търси учители за новата си двегодишна програма
Киберсигурност: Как ще се гарантира опазването на личните данни?
Киберсигурност: Как ще се гарантира опазването на личните данни?