НОВИНИ

„Женско царство” в затвора

Комедията „Женско царство” от Ст. Л. Костов оживя зад стените на пловдивския затвор. Освен като актьори, лишените от свобода се изявиха и като сценографи, реквизитори и сценаристи. Представлението беше част от събитията, с които затворниците в Пловдив отбелязват новогодишните празници.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
19:17, 30.12.2015
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Какво се случва, когато жените завземат властта? До какво води смяната на местата? Отговорите на тези въпроси лишените от свобода намират в пиесата „Женско царство”.

„Става същото и когато мъжете вземат властта. И едните, и другите в опияненето на властта пощуряват. И след това трябва да се намеси Господ, за да им вземе силата, да я прехвърли някъде другаде, за да им покаже, че властта не е само за злоупотреба, а за употреба”, каза Мариян Колев.

Затворниците направили декорите сами. От читалището в село Белозем взели повечето дамски дрехи и перуки за спектакъла. А балите със слама били докарани от трудово-поправителното общежитие в Смолян.

”За мен е важното ентусиазма и ангажираността на лишените от свобода, че те с желание участват. Не ги караме насила или да ги принуждаваме, или с някаква користна цел, примерно, ще участвам, ако бъда награден с нещо”, коментира Божил Иванов – директор на Пловдивския затвор.

Близо 680 души ще посрещнат Нова година зад решетките в Пловдив. Само 16 души са в домашен отпуск от 2 до 5 дни и ще бъдат със семействата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трудно ли е да си съвременен баща
Трудно ли е да си съвременен баща
 През февруари започват проучвания за газ в Силистар
През февруари започват проучвания за газ в "Силистар"