НОВИНИ

Жертви на висока скорост

Момче на 18 години и момиче на 17 години загинаха в тежка катастрофа на пътя Разград-Лозница. Колата, в която са били двамата, се е блъснала в крайпътно дърво. Основната причина за инцидента вероятно е високата скорост, но се предполага, че имало гонка с друга кола.

bnt avatar logo
от Любомир Петков
17:21, 10.10.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Останките от катастрофиралия автомобил красноречиво говорят, че скоростта на движение е била над 100 км в час. 18-годишният шофьор от Лозница е изгубил контрол над колата на прав участък от пътя, навлязъл в насрещното платно и се ударил в дърво.

Илияна Георгиева, говорител на ОД на МВР-Разград: "17-годишното момиче е загинало на място, а водачът на автомобила на 18 години, е починал на път за болницата".

От полицията уточниха, че водачът е притежавал книжка от скоро.

Илияна Георгиева, говорител на ОД на МВР-Разград: "Данни за алкохол дали има или няма, ще излязат на по-късен етап, тъй като касае за кръвна проба за медицинско изследване".

В Лозница се коментира, че катастрофата е станала заради гонка с още една кола, също управлявана от младеж. От полицията и прокуратурата обаче засега не потвърждават тази информация. Очаква се започналото разследване да изясни обстоятелствата и причините за поредния нелеп и трагичен инцидент на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Време е да подготвим автомобила за зимата
Време е да подготвим автомобила за зимата
Почина полският режисьор Анджей Вайда
Почина полският режисьор Анджей Вайда