НОВИНИ

Жертвите на пожара в Лондон вече са 30

Загиналите при пожара, избухнал във висока жилищна сграда в Западен Лондон в сряда, достигнаха 30 души, съобщи полицията. Скотланд ярд информира също, че огънят в 24-етажната сграда Grenfell Tower е вече напълно потушен.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:08, 16.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
жертвите пожара лондон вече

Междувременно британската кралица Елизабет Втора и внукът й принц Уилям посетиха лондонския район Кенсингтън, предаде телевизия „Скай нюз”. На излъчените кадри кралицата и принцът разговарят с пострадали, доброволци и представители на местната общност в спортния център Westway, където оказват помощ на пострадалите от бедствието.

Хоспитализирани са 79 души, 18 от които са в тежко състояние.

Сигнал за пожара е подаден в 1.16 ч. след полунощ местно Очевидци разказват, че огненото бедствие започнало от първите етажи на зданието, но пламъците бързо са плъзнали нагоре. Според някои източници в 120-те апартамента в многоетажния блок е имало над 600 души.

Все още липсва информация за причината за пожара. Според в. „Дейли Мейл” е възможно да става дума за инцидент с неизправна битова техника. Информацията си изданието черпи от очевидци, които говорят за взривил се хладилник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засега не се предвижда увеличение на заплатите в МВР
Засега не се предвижда увеличение на заплатите в МВР
Последният ученик на Марсел Марсо гостува в Русе
Последният ученик на Марсел Марсо гостува в Русе