НОВИНИ

Жертвите на турските въздушни удари в Северна Сирия достигнаха 150 души

Броят на мирните жители, загинали в резултат от въздушните удари и артилерийския обстрел от страна на турската армия в Северна Сирия, достигна 150 души, съобщи днес за близката до кюрдските бунтовници агенция Фърат ръководителката на департамента за здравеопазване в района на Африн Анджела Ришо, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
16:57, 03.02.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
жертвите турските въздушни удари северна сирия достигнаха 150 души

Тя каза, че други 298 души са били ранени и са получили медицинска помощ. Повечето от жертвите и пострадалите са жени и деца.

Анджела Ришо: Турските сили засилиха огъня по населени пунктове и данните за загуби нарастват с всеки час. Сред убитите и ранените преобладават бежанци, които са се преместили в Африн от районите в Алепо и Идлиб, където има военни действия.

Тя добави, че бойците от Силите за защита на народа се опитват да защитят мирното население, но не могат да спрат бомбардировките от турските военновъздушни сили, които стават все по-интензивни.


Военната операция е под кодово име „Маслинова клонка“. Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм, заяви че целта на операцията е да се установи „зона за сигурност“ от 30 километра навътре в територията на Сирия. Според арабиста Владимир Чуков съществува реална възможност сирийското правителство да се намеси в конфликта на страната на кюрдите. Вижте повече:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре Светият Синод избира нов митрополит на Видин
Утре Светият Синод избира нов митрополит на Видин
Жълт и оранжев код за бурните ветрове днес, във Враца и София има нанесени щети
Жълт и оранжев код за бурните ветрове днес, във Враца и София има нанесени щети