Водолази продължават издирването на телата на жертвите на вулканичното изригване на новозеландския остров Уайт. По последни данни бедствието отне живота на най-малко 16 души. Под заплахата от ново изригване водолазите претърсват водите около острова.

© БГНЕС

От общо 47-те души, намирали се на острова в момента на изригването, освен 16-те загинали, 28 са все още в болници в Нова Зеландия и Австралия, от които 21 са в критично състояние.

Няколко души се водят за изчезнали. Повечето от хората, намирали се на острова, са били туристи от Австралия, САЩ, Великобритания, Китай, Германия, Малайзия и от самата Нова Зеландия.

Тленните останки на шест от жертвите бяха прибрани от острова при рискована операция с участието на новозеландски командоси.

Първата жертва беше официално идентифицирана днес и това 21-годишната австралийка Кристал Броуит. Тя е била в Нова Зеландия със семейството си, за да празнува рождения си ден.

Според учените, наблюдаващи острова, има между 35% и 50% шансове за ново изригване.

Расте броят на жертвите на изригналия вулкан в Нова Зеландия

Расте броят на жертвите на изригналия вулкан в Нова Зеландия

Вече са 8 жертвите на вулкана, който изригна на Белия остров в Нова Зеландия. Още двама души са починали от раните си, въпреки усилията на лекарите. Д...