Жертвите на жестокото престъпление вече са петима души. За нападателя се знае, че е бил техен съсед. Финансови затруднения и опасността да загуби дома си засега са предполагаемият мотив на нападателя.

Продължаваме да следим случая със стрелбата в Чикаго, при която загинаха трима българи. Жертвите на жестокото престъпление вече са петима души. За нападателя се знае, че е бил техен съсед. Финансови затруднения са предполагаемият мотив за престъплението.

Две от жертвите - Искра и Ивайло Попови са майка и син, родом от Габрово. Преди около 30 години Искра се преместила да живее в САЩ, а по-късно я последвал и синът ѝ. Съседи разказват, че последно той си е идвал преди 3-4 години. На адреса все още живее бащата на Ивайло, но през целия ден никой не отговаряше.

Част от живеещите в блока научиха от нашия екип, че техни съседи са станали жертва на жестоко престъпление зад граница, а други ги описаха като мили хора.

Сред жертвите е и Цветанка Костадинова, която е съпруга на Ивайло от около 2 години. Няколко минутно закъснение спасило от стрелбата нейния син от предишен брак.

Елена Цанева, Чикаго: По-възрастната жена, която е убита, е имала намерение да тръгне за България, да се завърне окончателно и това е било като прощална вечеря, на която те са се събрали. Изчаквали са да се пристигне и синът на снахата - 21-годишен младеж, който малко е закъснял, всъщност той спира и чува последния изстрел. Когато се качва, вижда какво се е случило, за съжаление.

В социалните мрежи и дарителски платформи децата на застреляните българи отправят призив за събиране на средства за връщането на телата на убитите в България.