НОВИНИ

Жестоката влакова катастрофа в Германия

Два пътнически влака се сблъскаха тази сутрин в Германия. Жертвите вече са 9. Над сто души са ранени, някои от тях са в тежко състояние. Причините за тежката катастрофа се разследват, но версията за терористичен акт не е на дневен ред.

Фани Аронова
от Фани Аронова
17:10, 09.02.2016
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Става дума за челен сблъсък между два влака в района на курортния град Бад Айблинг в германската провинция Бавария, на около 60 км от Мюнхен. При удара двата влака са частично дерайлирали. Катастрофата е станала около 7 ч. сутринта в хълмиста местност близо до река Мангфал. Някои спасители бяха превозени по въздух и вода и работиха часове наред, за да измъкнат пострадалите пътници от вагоните.

Юрген Талмайтер, говорител на полицията: Ранените хора бяха откарани с хеликоптер от мястото на катастрофата до пункт край една бензиностанция в района. Оттам ги закараха с линейки до близките болници.

Тежката злополука мобилизира пожарникари, екипи на Червения кръст, сили на баварската и федералната полиция. Железопътната компания благодари на всички за бързата реакция. Няма съмнения, за умишлено деяние. Но пред разследващите стои задачата да разберат защо двата влака са се озовали един срещу друг на единичната железопътна линия.

Александер Добринт - министър на транспорта на Германия: Трябва да разберем дали причините за катастрофата са от технически характер или е човешка грешка. Това се разследва, засега но не мога да съобщя подробности. Железопътното трасе е снабдено със система, каквато имат всички ж. п. линии след последната сериозна катастрофа през 2011 г.

През 2011-а в германската провинция Долна Саксония се сблъскаха товарен и пътнически влак, след като единият машинист не реагирал на светлинен сигнал. Жертви на този тежък инцидент станаха 10 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Египетският Индиана Джоунс иска да участва в разкопките у нас
Египетският "Индиана Джоунс" иска да участва в разкопките у нас
Круизен кораб сред огромни вълни край югоизточното крайбрежие на САЩ
Круизен кораб сред огромни вълни край югоизточното крайбрежие на САЩ