Жестоко убийство в Белослав. 80-годишен мъж беше намерен мъртъв след обир в дома му. Задържани са двама души на 20 и на 23 години.

Белослав Варна

80-годишният Георги Добрев живеел сам. Сигналът за инцидента е подаден от брат му, който обитава съседната къща. Часове по-късно полицията задържа единия от извършителите, а рано тази сутрин и другия.

ст. комисар Даниел Пашов - директор ОД на МВР-Варна: Единият не е криминално проявен, този, които е на 23 години, 20-годишният е криминално проявен за наркотици и кражба по 194 и още една кражба по 195, когато е бил непълнолетен.

Близки на убития споделиха, че миналата неделя домът му е бил разбит и обран. Той е получавал сравнително голяма пенсия и това, според тях, е най-вероятният мотив да бъде нападнат отново.

Пенка Добрева, сестра на убития мъж: И днес ми казаха че са го намерили на пода - големия ми брат, че е разхвърляно.
Мая Николова, роднина на убития мъж: Знаехме, че има голяма сума пари вкъщи.

От прокуратурата заявиха, че срещу задържаните ще бъдат повдигнати две обвинения - за убийство и за грабеж на голяма сума пари.

Радослав Лазаров, и.д. окръжен прокурор на Варна: Според събраните до момента доказателства, парични средства в значително количество... в размер на хиляди левове, няколко хиляди лева.

За жестокото престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.