Сега към една разтърсваща криминална новина. Трагичен инцидент в сливенското село Сотиря. Вчера следобед под един от мостовете в селото е намерено в безпомощно състояние 7 годишно момиченце. То е било пребито и изнасилено.

Сотиря, Сливен

Веднага е откарано в сливенската болница, но лекарите не са успели да го спасят. В късния следобед вчера сливенската полиция разпространи съобщение за издирване на 21 годишния Мартин Стоянов Трифонов за извършени множество кражби. Все още не е ясно дали издирваното лице е свързано с жестокото престъпление.

Жителите на селото са потресени. Сливенската полиция издирва 21-годишният Мартин Трифонов от Сливен за множество кражби. Хората от селото го знаят, защото той и преди е посягал на деца.

Жена: Първоначално мислехме, че е блъсната от кола, защото казаха, че е под един от мостовете на реката. Но после казаха, че е било изнасилено и убито, което е много жалко. Детето щеше да е първи клас тази година - много красиво, много жизнено дете. Просто дете, живеещо на село.
Мъж от селото: Знаем го за кражби. Миналото лято ли кога излезе от затвора пак за такива кражби. Никой не е очаквал нещо такова, че ще се получи този ужас.
Димчо Георгиев, кмет на Сотиря: Все още нищо не знаем. Разследват нещата. Това, което виждам е че са се организирали пожарна, полиция, военна полиция, горски служители, хеликоптери, гранична полиция са тук.

БНТ: Имало ли е друг път проблеми с това момче.

Димчо Георгиев, кмет на Сотиря: Той страничеше от тук, нямаше компания. Не е жител на Сотиря, живее във вилна зона и слиза тук да пазарува от магазините.Вчера следобед Мартин е бил забелязан да пие алкохол пред магазина в селото, а момиченцето точно по това време е отишло да си купи сладолед. Предполага се, че тогава е станало и престъплението.

Полицаи, горски служители, пожарникари и гранична полиция са се включили в издирването на младежа вчера следобед. Все още не знаем дали той е открит. Полицейските патрули продължават да се движат из селото, което означава, че издирването продължава.