НОВИНИ

Жители на четири села излязоха на протест заради лош път

Жители на четири села в община Полски Тръмбеш излязоха тази сутрин на протест. Недоволството на хората е предизвикано от лошото състояние на двата третокласни републикански пътя, които са единствената им връзка с близките градове. По думите на местните жители, те не са ремонтирани от 20 години и застрашават ежедневно живота на пътуващите оттам.

bnt avatar logo
от БНТ
11:39, 04.09.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

С разрешение на община Полски Тръмбеш, точно в 9 часа десетки протестиращи от селата Климентово, Обединение, Иванча и Долна Липница блокираха движението по третокласния републикански път!

Снежа Йорданова - председател на инициативен комитет: Състоянието на пътя е отвратително. Значи кола с друга кола не може да се размине!
Пламен Пенев - протестиращ: Настилката е поставена на пътното платно, когато бях на 10 години, сега съм на 51 години. Представете си колко време пътя не е обслужван!
Даниела Иванова - протестираща: По същия начин и стават катастрофи!

Местните жители са категорични, че въпросът за състоянието на двата пътя многократно е поставян пред АПИ, но отговор така и не са получили.

Георги Чакъров - кмет на община Полски Тръмбеш: Малките населени места нямат перспектива, това е въпрос на политика, не само на това, но и на предишното правителство! Решението е изцяло в държавата!

От областното пътно управление във Велико Търново заявиха, че вече има изготвен проект за ремонтирането на двата пътя. Чакат се, обаче финансови средства.

Снежа Йорданова - пр-л на инициативен комитет: Не може за една община да има пари, за друга да няма!

Ако средствата не бъдат отпуснати в най-кратък срок, хората заявиха, че протестите ще продължат пред областното пътно управление във Велико Търново и агенция "Пътна инфраструктура" в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН се събира на извънредно заседание заради Северна Корея
ООН се събира на извънредно заседание заради Северна Корея
Бойко Борисов  пристигна в индустриалната зона  на Червен бряг
Бойко Борисов пристигна в индустриалната зона на Червен бряг