НОВИНИ

Жители на дупнишкото село Самораново са недоволни от лошата инфраструктура

Жители на дупнишкото село Самораново са недоволни заради лошото състояние на улиците в селото. Проблеми има и с ВиК мрежата - в половината от къщите ежедневно няма вода. Жителите обмислят да направят подписка за провеждане на местен референдум, за да се отделят от община Дупница.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
06:52, 06.07.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

С население около 2 000 души Самораново се нарежда сред трите най-големи села в община Дупница. Проблемите тук обаче също са големи, разказват хората.

Райна Кьосева: Не се благоустроява селото изобщо откакто са станали промените... тия 30 години абсолютно нищо.

Асфалт има само на няколко улици в Самораново, а преминаването на автомобили е предизвикателство. Най-сериозен обаче е проблемът с водата.

Райна Кьосева: Стар водопровод, избива постоянно. Оправданието на ВиК, че нямат пари за основен ремонт и днеска изкърпат, след два часа избие.
Бойко Ненков: Не през ден, всеки ден от началото на годината ако водат статистика значи ся сме повече от 150 дни - 150 аварии сигурно има в това село.

Хората в Самораново обмислят да организират местен референдум за отделяне на селото от община Дупница, тъй като според тях не се предприемат мерки, за да се реши проблемът с водата и лошата инфраструктура.

Бойко Ненков: Ако нещата нещо не мръднат ще тръгнем да правим такава подписка.

От общината в Дупница останаха изненадани от идеята на жителите за местен референдум и обясниха, че през последните години с пари от общинския бюджет е ремонтирана детската градина в селото, изградени са нови детски площадки, подменена е и водопроводната мрежа на три улици. Тази година пък предстои частична рехабилитация на пет улици в Саморанво. От ВиК дружеството казаха, че водопроводът е много стар, на повече от 60 години, и решението на проблема е цялостна подмяна на мрежата. За сега обаче такава не се предвижда заради липса на средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Единственият музей на солта в Източна Европа: В Поморие и с хиляди посетители
Единственият музей на солта в Източна Европа: В Поморие и с хиляди посетители
Ремонт на варненския булевард „Васил Левски“ затруднява движението до 15 август
Ремонт на варненския булевард „Васил Левски“ затруднява движението до 15 август