НОВИНИ

Жители на две села ремонтират пътя Враца - Плевен със свои средства

Въпреки лошото време, жителите на крайдунавските села Горни и Долни Вадин в община Оряхово и излязоха сами да ремонтират дупките на шосето, по което пътуват ежедневно. На този път не е правен ремонт от 40 години. Организаторите разказаха, че инициативата "направи си сам" започнала като на шега с едно съобщение в социалните мрежи.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
12:45, 23.06.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

С камион със студена асфалтова смес и валяк, с много метли, лопати и резачки хората започнаха запълването на дупките по републиканския път, който свързва Врачанска и Плевенска област. В акцията се вкючиха и кметовете на три села.

Иван Спасов, кмет на с. Долни Вадин: Колегата от Горни Вадин е тук, колегата от Крушовене, помагаме си, да направим и ние нещо и да покажем, че можем.
Ваньо Транков, кмет на с. Крушовене: Пътят е непроходим, обрасъл е в храсти и дървета, сега ще ги чистим. За автобусчето, което идва да кара децата от Горни и Долни Вадин в нашето училище, тези дупки създават предпоставки за ПТП.

Досега са събрани почти 4 000 лева, с които е закупена асфалтовата смес. Дарителската кампания продължава, казаха организаторите.

Анелия Радулова, секретар на читалището в Долни Вадин: Използвам случая да благодаря на всички, които дариха средства и на тези, които излязоха днес, а те никак не са малко.
;

Едва след като стана ясно, че жителите сами ще кърпят дупките по републиканския път, от АПИ съобщиха, че започват ремонт на отсечката Лесковец - Крушовене на стойност 300 000 лева.

Сашо Георгиев, инициатор: Ние не им вярваме, като видим машините да къртят асфалта, чак товага ще повярваме. Нали така?

Жителите на крайдунавските села са категорични, че ще продължат с акцията си, докато дупките не бъдат изцяло запълнени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хората в инвалидни колички отново без достъп до морето в Бургас
Хората в инвалидни колички отново без достъп до морето в Бургас
Нова книга разкрива тайните на военната операция Царичина
Нова книга разкрива тайните на военната операция "Царичина"