Десетки жители на гълъбовското село Обручище блокираха път, който е важен за комплекса „Марица изток", защото по него се извозват работниците до Рудник 3 и ТЕЦ 3. Пътят е и основен за четири гълъбовски села. Причината за протеста на хората е изключително лошото състояние на отсечката , която е третокласен път от Републиканската пътна мрежа и не е ремонтиран над 30 години.

Обручище, Гълъбово

Пътят е осеян с дупки и мрежови пукнатини. На места липсва асфалт, има и пропадания. По него минава основният трафик на камиони и автобуси за ТЕЦ-вете. Това предизвика недоволството на хората от Обручище, които тъй като нямат разрешение за протест близо час вървяха по пешеходна пътека и не допуснаха никой да премине по пътя.

Стефка Желева: Дупка до дупка,една ако избягаш в другата влазяш. Това е постоянно,автобуси минават,коли за Марица Изток ,Тец 3 , рудниците и не се обръща никакво внимание.30 години пътя не е правен.
Георги Христов: Има постоянно гуми пукнати, изкривени носачи, постоянно всеки ден се случва.

Заради протеста се образуваха колони от автомобили и автобуси.Въпреки,че им се наложи да изчакат хората бяха солидарни с протестиращите

Иван Иванов: Солидарни сме, пътищата виждате какви са.
Красимир Митев: Това просто е ужас тука - заслужава си протеста. Няма ли да закъснеете за работа?Ами щом се налага ще закъснеем, какво да правим.

Пътят е третокласен от Републиканската пътна мрежа .За състоянието му кмета на Обручище е сигнализирал всички институции

Станислав Габровски, кмет на Обручище: За 2 години и половина съм писал поне 7-8 писма към Областно пътно,към областна управителка.В София всички институции съм ги информирал,ремонт не е правен 30-40 години.Затуй,че жителите не издържаха и се стигна до тук.

Директорът на Областното пътно управление подчерта, че се чака решение за осигуряване на средства за основен ремонт на пътната отсечка.

Илия Златев -директор ОПУ Стара Загора: Ако ни позволи времето, още от утре, със средства от бюджета на ОПУ, ние ще започнем ремонтни дейности, които да възстановят нормалното експлоатационно състояние на пътя,

Същевременно ще се търси и финансиране за цялостен ремонт