НОВИНИ

Жители на Княжево и Владая блокираха за кратко главен път Е-79

Протест на жители на Княжево и Владая този следобед спря движението на главен път Е-79. Протестиращите настояват за по-добро транспортно обслужване. Според тях Столичната община не обръща внимание на подадените сигнали.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:33, 23.10.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Точно в 17 часа протестиращите застанаха на пътното платно и се хванаха на хоро. Въпреки че нямаха разрешение за това, на няколко пъти те блокираха движението. Да бъде пусната отново спряната преди година линия 58, да се подменят остарелите автобуси, да се изгради велоалея и да се възстанови маршрутна линия 22. Това поискаха жителите и обещаха да продължат с протестите, докато общината не изпълни желанията им.

"58-ма трябва да се пусна, за да се кротне селото", предлага протестиращ.

"С едни автобус две села - абсолютно невъзможно е. Трябва да го решат", допълва друг.

"В един момент се оказва, че както сме на 15 км от центъра на София, ние не може да стигнем за час и половина", споделя недоволен гражданин.

Автобусна линия 59, която сега обслужва района, се движи на твърде голям интервал според хората - между 30 и 40 минути. Освен това идва препълнен и често няма как да се качат.

"В един ден два рейса излязоха от строя и 50 минути на първата спирка, нито навес, нищо няма", заяви протестиращ.

От Столична община обещаха на протестиращите нов конкурс за маршрутна линия 22.

Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта на СО: Автобусите от 15 септември са сменени с по-нови. От 15 септември също така е добавена още една кола - т.нар. зимно разписание е въведено, в момента интервалът в час пик е 14 минути.

"Те имитират смяна на автобусите, на 15 септември се смениха автобусите с най-счупените на Градска мобилност - те аварират постоянно", разкри протестиращ.

По време на протеста автобус 59 минаваше през 10 минути. Според жителите на Владая това едва ли ще бъде така и в утрешния работен ден. От общината уверяват, че извършват преброяване на пътникопотока и на базата на това ще преценят дали да увеличат автобусите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна реч на Ердоган за границите на Турция
Поредна реч на Ердоган за границите на Турция
Последен ден за лагера Джунглата в Кале
Последен ден за лагера "Джунглата" в Кале